قانون بیمه

آیین‌نامه شماره ۱۹؛ سرمایه‌گذاری مجاز بیمه‌گران از ذخیره فنی احتیاطی

به گزارش دنیای بیمه، شورای عالی بیمه در اجرای ماده ۶۱ قانون تأسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری آیین‌نامه نحوه استفاده از ذخیره فنی احتیاطی (سرمایه‌گذاری‌های مجاز) مؤسسات بیمه موضوع تبصره ۷ ماده ۸۲ قانون مالیات‌های مستقیم را که طی نامه شماره ۲۰/۳۷۸۰/۵۶۶۱ مورخ ۹/۳/۲۵۳۷ مورد موافقت وزارت امور اقتصادی و دارائی قرارگرفته است در ۴ ماده در جلسه مورخ ۱۷/۴/۲۵۳۷ تصویب نمود.

ماده ۱ مؤسسات بیمه باید دارایی‌هایی را که از محل ذخیره فنی احتیاطی خریداری‌شده است طبق مقررات این آیین‌نامه در ستون دارایی‌های ترازنامه خود جداگانه منعکس نمایند.

ماده ۲ نحوه استفاده از ذخیره فنی احتیاطی (سرمایه‌گذاری‌های مجاز) برای مؤسسات بیمه ایرانی عبارت است از:

الف – اوراق قرضه دولتی و اسناد خزانه حداقل ۵۰ درصد ذخیره فنی احتیاطی.

ب – اوراق بهادار و اسناد قرضه تضمین‌شده به‌وسیله دولت یا سپرده بانکی حداکثر ۵۰ درصد ذخیره فنی احتیاطی.

اوراق بهادار شامل اوراق زیر است:

الف – سهام، اوراق قرضه و یا مشارکت در شرکت‌هایی که در ایجاد و یا اداره انبارهای عمومی کالا فعالیت دارند، به شرطی که در هر شرکت از ده درصد و مجموعاً از ۲۵ درصد ذخیره فنی احتیاطی تجاوز نکند.

ب – سهام و یا مشارکت در شرکت‌ها و طرح‌هایی که در رشته‌های کشاورزی، دامداری صنعتی معدنی و یا خدماتی که از طرف بانک‌ها یا سایر مؤسسات تخصصی اجرا یا تصویب و نظارت می‌شود، به شرطی که مجموع آن‌ها از ۱۰ درصد ذخیره فنی احتیاطی تجاوز نکند.

ماده ۳ نحوه استفاده از ذخیره فنی احتیاطی (سرمایه‌گذاری‌های مجاز) برای نمایندگی مؤسسات بیمه خارجی در ایران عبارت است از:

الف – اوراق قرضه دولتی و اسناد خزانه حداقل ۵۰ درصد ذخیره فنی احتیاطی.

ب – سپرده‌های بانکی حداکثر ۵۰ درصد ذخیره فنی احتیاطی.

ماده ۴ سرمایه‌گذاری از محل ذخیره فنی احتیاطی جز در مواردی که به‌موجب این آیین‌نامه تعیین‌شده ممنوع است و در غیر این صورت در سال مربوط ذخیره فنی احتیاطی به جمع درآمد مشمول مالیات موسسه بیمه اضافه خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا