پژوهش

  • پیشنهاد پرداخت مستمری به بیمه‌شدگان سرطانی

    محبوبه اعلائی، عضو پژوهشکده بیمه در مقاله‌ای به معرفی یک محصول جدید با عنوان مستمری افزایش یافته و محاسبه پرداخت‌های آن برای بیمه‌شدگان دارای سرطان‌های مختلف می‌پردازد و می‌گوید: در محاسبه پرداختی‌های مستمری، به‌صورت پیش‌فرض سلامت بیمه‌شده در وضعیت استاندارد در نظر گرفته می‌شود.

  • توافق بر سر پرونده‌های دیه خارج از دادگاه

    حمید افکار و عبداله خدابخشی از گروه حقوق خصوصی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد در یک پژوهش به این جمع‌بندی رسیده‌اند که می‌توان زمان و هزینه رسیدگی به پرونده‌های دیه‌ای را کاهش داد و با توافق زیان‌دیده، بیمه‌گر و بیمه‌گذار آنهم خارج از فضای دادگان، فرآیند جبران خسارت‌ را در یک فضای مسالمت‌آمیز سرعت بخشید.

  • ارزش‌آفرینی در صنعت بیمه با بلاکچین

    اکبر هوشیار، علیرضا روستا، فرزاد آسایش و محمود غلامی در پژوهشی با عنوان پیش‌آیندها و پس‌آیندهای ارزش‌آفرینی در صنعت خدمات بیمه‌ای با تمرکز بر فناوری زنجیره بلوکی یا همان بلاکچین به این جمع‌بندی رسیده‌اند که توسعۀ استراتژی‌های ارزش‌آفرینی از مجرای فناوری‌های نوین چون زنجیرۀ بلوکی منجر به برتری رقابتی و تحول دیجیتال در صنعت بیمه می‌شود و توسعۀ زیرساخت‌ها و فضای ارزش‌آفرینی دیجیتال در صنعت بیمه از کانال این فناوری، فوق‌العاده حیاتی و حساس است.

  • بازاریابی حرفه‌ای بیمه در عصر دیجیتال

    نتیجه پژوهش مشترک مریم ربیعی، کامبیز شاهرودی، ابراهیم چیرانی و محمود شبگو منصف درباره طراحی مدلی برای صلاحیت‌های متخصصین بازاریابی در صنعت بیمه با استفاده از نظریۀ داده ‌‌بنیاد به ترسیم چند راهبرد مشخص انجامیده و آنها می‌گویند: با توجه به نقش انکارناپذیر قابلیت‌های فردی در شکل‌گیری صلاحیت‌ها در بازاریابر‌ها حتما از آزمون‌های شخصیت‌شناسی در جذب افراد استفاده شود.

  • نمره صنعت بیمه در بازاریابی سبز

    آمنه خدیور، آیگین قربانی و لیلی نیاکان در یک تحقیق مشترک درباره حسابرسی بازاریابی سبز در صنعت بیمه با استفاده از روش‌های تصمیم‌گیری چند میعاره فازی به این نتیجه رسیده‌اند که صنعت بیمۀ ‌ایران بیشترین نمره را در معیارهای قیمت منصفانه و معقولانۀ محصولات و ارائۀ ارزش افزوده به مشتری در برابر هزینۀ پرداختی و کمترین نمره را در معیارهای تشکیل سمینارهایی برای آگاهی سازمان‌های طرف قرارداد از مسائل محیطی و کسب گواهینامه‌های زیست‌محیطی کسب کرده است. 

  • هوشمندسازی کسب و کارها در صنعت بیمه

    امین کهیاری حقیقت و سید احمد محمدی حسینی در پژوهشی مشترک با عنوان طراحی الگوی راهبردی کسب و کارهای هوشمند در صنعت بیمه می‌گویند: خلق عملکرد نوآورانه مستلزم اتخاذ تصمیم‌های سریع راهبردی بر پایۀ اطلاعات و داده‌های حاصل از هوشمندی است. شرکت‌هایی موفق هستند که هوشمندانه عمل کنند و بتوانند از داده‌ها و اطلاعات محیط درونی و بیرونی خودآگاهی داشته و آنان را به دانش و هوش سازمانی تبدیل کنند. 

  • بیمه‌های درمان؛ چالش سلامت یا هزینه؟

    بیمه های درمان و رفتار مصرف کنندگان (مطالعه موردی کشور آمریکا) نظر به اهمیت و جایگاه بیمه درمان تکمیلی در حمایت از حفظ سلامتی افراد جامعه، یکی از مهم‌ترین مسائل روبروی سیاست‌گذاران، شناخت رفتار بیمه‌گذاران یا مصرف‌کنندگان بیمه درمان تکمیلی است. تا حدی که می‌توان گفت عدم شناخت رفتار مصرف‌کنندگان بیمه‌های تکمیلی یکی از موانع اصلی گسترش صنعت بیمه در این رشته است. همچنین باید به این نکته توجه کرد که سیستم مراقبت‌های بهداشتی و درمانی در جهان در اوج تغییرات قابل‌توجهی است و در چنین شرایطی ارائه‌دهندگان، سیستم‌های بیمارستانی و بیمه‌گران در حال بررسی راه‌حل‌های بالقوه برای افزایش ارزش…

  • ذخیره خسارت معوق بیمه ثالث چگونه حساب می‌شود

    ارزیابی دستورالعمل برآورد ذخیره خسارت معوق رشته بیمه شخص ثالث مرجع اصلی در این خصوص دستورالعمل مصوب ۲۵/۱۲/۹۷ بیمه مرکزی است که شرکت‌های بیمه موظف هستند بر اساس آن ذخایر خسارات معوق خود را گزارش کنند که دو روش زنجیره-نردبانی و نسبت خسارت را برای محاسبه ذخایر خسارات معوق شخص ثالث مجاز برمی‌شمارد. سپس این دو روش را در کنار سایر روش‌های مطرح در صنعت بیمه جهان ازنظر درصد استفاده مقایسه می‌کنیم و خواهیم دید که سه روش اول ازنظر درصد استفاده عبارت‌اند از زنجیره-نردبانی، بورنوتر-فرگوسن و نسبت خسارت. همچنین جزئیات فنی روش‌های مذکور را شرح می‌دهیم. سپس دو روش…

  • تورم اجتماعی و شکایت از خسارت بیمه‌ها

    تورم اجتماعی مبانی و مدل علی‌رغم اهمیت بسزای وضعیت شکایات و دعاوی (تورم اجتماعی)، این موضوع به‌تازگی موردتوجه مجامع حرفه و جهانی صنعت بیمه قرارگرفته است. انجمن ژنو در سال ۲۰۲۰ با انتشار یک گزارش وضعیت شکایات و دعاوی علیه صنعت بیمه را بررسی نمود. در این گزارش با بررسی تعداد شکایات و مبالغ شکایات روند رو به افزایش مطالبۀ خسارات علیه صنعت بیمه در سطح جهان تشریح شد و اهمیت توجه به موضوع تورم اجتماعی مطرح شد. بر این اساس در این گزارش با مرور گزارش مذکور به معرفی تورم اجتماعی و بررسی ابعاد آن پرداخته‌شده است. همچنین در…

  • بیمه می‌تواند نابرابری اجتماعی را کاهش دهد؟

    در خصوص بیمه‌های بازرگانی و اختیاری تصور اولیه این است که به‌اندازه بیمه‎‌های همگانی و اجباری مانند تأمین اجتماعی، سلامت در ایجاد امنیت و عدالت اجتماعی مؤثر نیستند اما داده‎‌های جهانی نشان می‎‌دهد که حتی بیمه‌‎های اختیاری نیز در شکوفایی اجتماعی و عدالت توزیعی اثر قابل‌توجهی دارند. از مهم‌ترین جنبه‌های تأثیر بر نابرابری اجتماعی، تأثیر مثبت آن بر ثبات اقتصادی و تاب‌آوری اجتماعی جوامع است. در سطح کلان، نابرابری‎‌ها بر ظرفیت اقتصاد جهت توسعه پایدار و با ثبات و جبران زیان‌های مالی و از دست دادن دارایی‌ها در اثر بروز شوک‌ها، تأثیر می‌گذارد. این اثرات به‌واسطۀ کاهش رشد اقتصادی پویا…

  • سواد بیمه‌ای مشتریان؛ نتیجه یک تحقیق آمریکایی

    سپس شیوه جمع‌آوری داده‌ها شرح و ویژگی‌های پاسخ‌گویان پیمایش و یافته‌های عمومی درباره آن‌ها بحث و تحلیل‌شده و در بخش‌های بعدی، تحلیل چندگانه دانش مشتریان بیمه و رابطه‌ آن را با تصمیم‌گیری بیمه‌ای باهدف ارتقاء بینش‌ و آگاهی درباره منابع بالقوه سواد مشتریان و پیامدهای آن ارائه‌شده است. بخش نهایی مقاله نیز استدلال‌ها و نتایج برآمده از یافته‌ها را برای آموزش و پژوهش‌های آتی درباره سواد بیمه‌ای ارائه می‌نماید. نویسنده برای سنجش میزان سواد بیمه‌ای مشتریان از نمرات حاصل از آزمونی ۱۰ ‌پرسشی که خود درباره بیمه طراحی و اجرا نموده است بهره گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که سواد…

  • چگونه می‌توان گواهینامه پیشرفته بیمه گرفت؟

    برای اخذ گواهینامه پیشرفته در زمینه بیمه، انتظار می‌رود دانش‌آموزان سطحی از توانایی و درک شامل موارد ذیل را داشته باشند: –    کاربرد دانش و مهارت‌های آموخته‌شده به‌صورت عملی؛ –    تجزیه و تحلیل مطالب آموزش داده‌شده؛ –    ارزیابی مسائل و مفاهیم کلیدی؛ –    هم‌نهاد کردن مطالب متنوگواهینامه پیشرفته بیمه(کتاب درسی اکتبر۲۰۱۲) جزوه درسی. مطالب گواهینامه پیشرفته بیمه شامل مشخصه‌هایی است که دستیابی به نتایج یادگیری فوق را تضمین می‌کند به‌طوری‌که ممکن است از یک دانش‌آموز خواسته شود تا مهارت‌هایی که آموخته است را توسعه بخشیده و در عمل مورد استفاده قرار دهد. هدف آن است که دانش‌آموز، با مطالب، ارتباط…

دکمه بازگشت به بالا