قانون بیمه

آیین‌نامه شماره ۴؛ معمای وثیقه ۵۰۰ هزار دلاری

آیین‌نامه شماره ۴؛ آیین‌نامه ودایع مؤسسات بیمه خارجی- تاریخ تصویب ۲۴/۵/۱۳۵۱

به گزارش دنیای بیمه، شورای عالی بیمه در اجرای ماده ۶۴ قانون تأسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه‌گری آیین‌نامه زیر را که مشتمل بر ۶ ماده و ۳ تبصره است، در جلسه مورخ ۲۴/۵/۱۳۵۱ تصویب کرد:

ماده ۱- نمایندگی هر یک از مؤسسات بیمه خارجی در ایران مکلف است برای هر یک از دو رشته بیمه‌های زندگی و سایر انواع بیمه مبلغ ۵۰۰ هزار دلار یا معادل آن از ارزهای مورد قبول بانک مرکزی ایران نزد بیمه مرکزی ایران تودیع نماید.

ماده ۴- نمایندگی هر یک از مؤسسات بیمه خارجی باید حداکثر چهار ماه پس از انقضا دوره مالی خود ترازنامه و حساب سود و زیان خود را تنظیم و درآمدهای (سود ویژه) سال‌به‌سال خود را بر ودیعه مزبور اضافه کند تا ودیعه هر یک از دو رشته مزبور حداقل به دو برابر مبلغ مندرج در ماده یک آیین‌نامه برسد. افزایش ودیعه مازاد بر مبالغ فوق اختیاری است.

ماده ۵- ودایع مذکور در مواد ۱ و ۲ این آیین‌نامه طبق ماده ۶۰ قانون تأسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه‌گری علاوه بر هرگونه مسؤولیت‌های دیگر موسسه اصلی و نمایندگی آن تضمین حقوق و مطالبات بیمه‌گذاران، بیمه‌شدگان، صاحبان حقوق آنان و افراد ذینفع در بیمه‌نامه‌های صادره در ایران است.

ماده ۶- ودایع مذکور در مواد ۱ و ۲ این آیین‌نامه به‌هیچ‌وجه قابل‌استرداد یا تامین یا توقیف نمی‌باشد. در صورت انحلال نمایندگی و یا ورشکستگی یا انحلال موسسه اصلی بیمه با نظر بیمه مرکزی ایران طبق مفاد قانون تأسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری و سایر مقررات جاری رفتار خواهد شد.

تبصره – ودایع مذکور در مواد ۱ و ۲ این آیین‌نامه در صورت ورشکستگی یا انحلال موسسه اصلی یا انحلال نمایندگی در درجه اول صرف تصفیه حقوق و مطالبات بیمه‌گذاران، بیمه‌شدگان، صاحبان حقوق و افراد ذینفع در بیمه‌نامه‌های صادره در ایران با رعایت ماده ۴۵ قانون تأسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری خواهد شد.

ماده ۵- بیمه مرکزی ایران به ودایع مذکور بهره‌ای پرداخت نخواهد کرد.

ماده ۴- در اجرای دستور ماده ۲ این آیین‌نامه نمایندگی هر یک از مؤسسات بیمه خارجی مکلف است حساب‌های سالانه نمایندگی را به هزینه خود وسیله حسابدار یا حسابداران رسمی مندرج در فهرست حسابداران رسمی منتخب بیمه مرکزی ایران حسابرسی کرده و ترازنامه و حساب سود و زیان سالانه نمایندگی را به تائید حسابدار مذکور برساند.

تبصره ۱- فهرست اسامی حسابداران رسمی مذکور وسیله بیمه مرکزی ایران به نمایندگی مؤسسات بیمه خارجی بالغ خواهد شد.

تبصره ۴- یک نسخه از گزارش‌های حسابدار یا حسابداران مذکور و ضمایم آن‌ها بایستی وسیله نمایندگی مؤسسات بیمه خارجی به بیمه مرکزی ایران تسلیم شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا